Poranny napój jako naturalny antybiotyk
Nasze babcie wiedziały co zrobić, gdy przyjdzie przeziębienie - my biegniemy do lekarza i do apteki. Zarzywamy antybiotyki, które jeszcze bardziej osłabiają naszą florę bakteryją odpowiedzialną za odporność. Mamy w naturze wiele naturalnych antybiotyków, które budują nasze zdrowie, trzeba tylko nauczyć się z nich korzystać.
Rozgrzewający napój poranny, będący naturalnym antybiotykiem, jest bardzo smaczny i szybko stawia na nogi:
- Zagotować szklankę wody z łyżką sosu sojowego shoyu
- w pół szklanki wody rozmieszać łyżkę skrobi kuzu i dodać do gotującej się wody z sosem sojowym
- mieszać ok 2 minuty na wolnym ogniu i wyłączyć gaz
- zetrzeć ok 0,5 cm imbiru, 1 czosnek
- dodać 1/4 roztartej na pastę śliwki umeboshi (uzupełnia elektrolity, poprawia trawienie, odkwasza organizm, wzmacnia krew)
Po takim napoju mamy więcej energi do życia, czujemy się mniej zmęczeni, nasz organizm jest rozgrzany, wzmocniony i odporny na choroby