- zawierają ok 60% więcej antyoksydantów, które budują odporność i opóźniają proces starzenia się, przyspieszają odbudowę i regenerację komórek, usuwają chorobotwórcze wolne rodniki, które atakują organizm
- zawierają więcej związków mineralnych m.in. żelaza, magnezu, fosforu, potasu, cynku, wapnia a także tłuszczów omega-3 i witamin.
- zawierają znacznie mniej azotanów, co pozwala wchłonąć z żywności więcej witamin i minerałów oraz ma działanie profilaktyczne chorób nowotworowych
- zawierają mniej metali ciężkich takich jak rtęć, arsen, ołów i nawet o 50% mniej kadmu, które zatruwają organizm i są rakotwórcze
- w produkcji nie stosuje się pestycydów, dzięki czemu ogranicza się ryzyko chorób nowotworowych, zaburzeń hormonalnych i uszkodzeń systemu nerwowego
- oczyszczają i uszczelniają jelita, dzięki czemu wszystkie witaminy i minerały zostają wchłonięte i przyswojone przez Twój organizm
- budują silną florę bakteryjną przewodu pokarmowego i wydalniczego, przez co wzmacniają odporność na bakterie i grzyby
- pozytywnie wpływają na układ nerwowy, wzmacniają odporność na przemęczenie
- usprawniają pracę wszystkich organów
- oczyszczają układ krwionośny, uszczelniają żyły, zmniejszają ryzyko chorób serca
- odbudowują DNA
- chronią przed chorobami nowotworowymi
- pozytywnie wpływają na gospodarkę hormonalną
- regulują poziom cukru we krwi, poprawiają trawienie, koncentrację, jakość snu
- są polecane w szczególności dla dzieci, kobiet w ciąży, karmiących piersią, osób z obniżoną odpornością i problemami zdrowotnymi.
|
- negatywnie wpływają na zdrowie
- mają nawet o 60% mniej antyoksydantów od ekologicznych, co wpływa na obniżenie odporności i przyspiesza proces starzenia się
- zawierają niewielkie ilości minerałów i witamin, które w przypadku nieszczelnego jelita cienkiego nie zostaną przyswojone
- zawierają wysokie ilości azotanów, które powodują sinicę, niedokrwistość, zaburzenie funkcjonowania jelit, przyswajania witamin oraz nowotwory; mogą drażnić śluzówkę jelita cienkiego i wywoływać zespół złego wchłaniania, uszkadzać struktury mózgowe
- zawierają do 50% więcej metali ciężkich powodujących przewlekłe zmęczenie, brak energii a w konsekwencji zmiany nowotworowe
- pestycydy stosowane w produkcji żywności mogą spowodować trwałe uszkodzenia szczególnie u kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci do 15 roku życia
- zawarte w nich związki chemiczne, dziurawią jelita, przez co witaminy i minerały zostają wydalone wraz z resztkami pokarmu
- uszkodzone jelita pozwalają na rozwój grzybów i drobnoustrojów, które łatwo przedostają się do krwioobiegu i zajmują kolejne organy, uszkadzając je
- obciążają układ nerwowy, przez co zwiększają podatność na stres
- osłabiają odporność na choroby
- obciążają układ krwionośny, przyspieszając powstawanie chorób sercowo-naczyniowych
- uszkadzają DNA
- zawierają związki chemiczne wywołujące choroby nowotworowe
- zaburzają gospodarkę hormonalną
- słabe odżywienie komórek mięśni i mózgu może powodować
problemy trawienne, wahania nastroju, depresje, słabą koncentrację i jakość snu, cukrzycę
- są tańsze niż ekologiczne, jednak spożywane regularnie będą osłabiały siły witalne człowieka
|