Tradycyjne Polskie Wyroby "Bocian"

Tradycyjne Polskie Wyroby "Bocian" - to jedno z nielicznych miejsc w Polsce, gdzie do wyrobów mięsnych i wędliniarskich dodaje się wyłącznie naturalne zioła i przyprawy. Tradycyjna receptura, przez lata praktyki, została dopracowana w każdym szczególe, co sprawia, że wyroby smakują wyśmienicie.

Dąb i olcha wykorzystywane są do wędzenia. To dzięki nim, można zachwycić się zapachem, smakiem i pięknym kolorem wyrobów.

Wielokrotnie nagradzane, uzyskały miano Dziedzictwa Kulinarnego na Opolszczyźnie.

Do produkcji nie wykorzystuje się spulchniaczy, konserwantów i barwników, więc produkty są bezpieczne również dla najmłodszych. Kluczem do sukcesu, jest dobrej jakości mięso, pozyskiwane od pobliskiego, zaprzyjaźnionego i zaufanego gospodarstwa. 

Właściciel zakładu, zdradził nam sekret, że aby uzyskać wspaniały, wyjątkowy, wyrazisty smak, oprócz przypraw, do każdego wyrobu dodaje odrobinę serca, co sprawia, że wędliny nie mają sobie równych :)