BioBabalscy

                Państwo Aleksandra i Mieczysław Babalscy od 1986 roku prowadzą certifikowane gospodarstwo ekologiczne o powierzchni 9 hektarów oraz Wytwórnię Makaronu BIO. Jako pierwsi w Polsce otrzymali certyfikat ekologiczny a dzisiaj są najbardziej uznawanym producentem żywności w Polsce i na świecie. O wysokiej jakości produktów świadczy nie tylko pozytywna opinia jednostki certyfikującej ale także pasja i zamiłowanie gospodarzy do tworzenia dobrych dla zdrowia produktów.

               Ekologiczne produkty, wytwarzane są na bazie dawnych, bogatych w prozdrowotne składniki odmian zbóż takich jak orkisz, samopsza czy płaskurka. Wszystkie wykonywane są ze szczególną dbałością o to, aby nie straciły cennych dla zdrowia wartości, witamin i minerałów. Mąki mielone są na młynie żarnowym, płatki wykonywane są w temperatrze nie przekraczającej 40 stopni, kasza to czyste, połamane ziarno bez dodatków. Makarony natomiast są wspaniałą alternatywą dla wegan i alergików gdyż nie zawiarają jajek i soli a mimo to zachwycają smakiem. Takie produkty odżywiają ciało i duszę.